Spletna konferenca bo potekala 15.–17. septembra 2021. Letos jo pod okriljem bienalne mednarodne konference Food and Communication organizira Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani. S konferenco, ki odpira pomembna vprašanja prihodnosti, obeležujejo tudi 60 let osrednje družboslovne fakultete v Sloveniji.

Hrana je že desetletja pomemben predmet raziskovanja na področju humanističnih in družbenih ved. Komunikacijske prakse, ki imajo  izrazito pomembno vlogo pri proizvodnji, distribuciji in potrošnji hrane, pa so bile do nedavnega zanemarjene. Interdisciplinarno zasnovana konferenca povezuje družboslovne vidike hrane z drugimi znanostmi o hrani (npr. biotehnologijo, agronomijo), s tržnim raziskovanjem vrednot in vedenj potrošnikov, pa tudi s prehranskimi industrijami. 

Na letošnjem srečanju je v ospredje postavljena »hrana za prihodnost« in vloga komuniciranja pri uvajanju sprememb v prehranjevanju na ravni proizvodnje, distribucije in potrošnje hrane. Sodelujoči na konferenci bodo med drugim razpravljali  o prehranski suverenosti in pravičnosti, varni preskrbi s hrano, živilskih odpadkih, trajnostni zdravi hrani, vplivu hrane na podnebje, o hrani v času COVID-19, etičnih vidikih hrane in tehnoloških inovacijah v prehranjevalni verigi.

Prijave do 10. septembra 2021 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Več:

https://www.fdv.uni-lj.si/obvestila-in-informacije/dogodki-in-utrinki/napovednik-dogodkov/druga-bienalna-mednarodna-konferenca-o-hrani-in-komuniciranju