Tradicionalni slovenski zajtrk dobijo otroci v vrtcih in šolah vsak 3. petek v novembru. Letos je zaradi epidemiološke situacije nekoliko drugače in bodo ta dan obeležili 11. junija, ko so otroci spet v vrtcih in šolah. 

Ob tem dnevu so pozdrave in posebne nagovore pripravili ministri dr. Jože Podgoršek, Janez Poklukar in Andrej Vizjak. Poleg ministrov nas ob tej priložnosti posebej nagovarjajo še Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije; mag. Miran Mihelič, generalni direktor Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja; Roman Žveglič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije; dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij; Borut Florjančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije; Anja Mager, predsednica Zveze slovenske podeželske mladine in Janez Gačnik, predsednik Zveze sadjarskih društev Slovenije. Vse naštete inštitucije so tudi partnerji projekta Tradicionalni slovenski zajtrk.

Ministrstvo za izobraževanje zanost in šport v zvezi z nadomestnim Tradicionalnim slovenskim zajtrkom vsem vrtcem, osnovnim šola in zavodom za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, poslalo posebno okrožnico.

Na voljo so tudi različna gradiva in plakati.

 

Več:

https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/