Oddelek za živilstvo Biotehniške fakultete UL vabi na 32. Bitenčeve živilske dneve, ki bodo potekali v četrtek, 5. junija 2025, s pričetkom ob 8.30, v Dvorani dr. Janeza Hribarja na Biotehniški fakulteti (Jamnikarjeva 101, Ljubljana). Letos dogodek poteka pod naslovom Kaj bomo jedli jutri ­- hrana v trajnostnih prehranskih sistemih.

Letošnja tema dogodka je trajnost v prehranskih sistemih. Uveljavljeni domači strokovnjaki bodo predstavili aktualne znanstvene dosežke na področju pridelave, predelave, konzerviranja, embaliranja in skladiščenja hrane, s posebnim poudarkom na trajnostnih pristopih in tehnologijah.

Dogodek poteka že 50 let, namenjen pa je študentom, raziskovalcem in strokovnjakom s področja živilstva in prehrane, ki želijo slediti najnovejšim znanstvenim trendom.

Udeležba je brezplačna, vendar je obvezna prijava preko spletne povezave do 2. junija oz. do zapolnitve mest.

Program dogodka je na voljo na spletni strani Biotehniške fakultete.