Pisarna evropskega poslanca dr. Igorja Šoltesa vabi na okroglo mizo "Ali je dvojna kakovost izdelkov dejstvo – kaj novi evropski paket pravic pomeni za potrošnika?", ki bo potekala v ponedeljek, 21. maja 2018 ob 11.00 uri v Maxi klubskem salonu v Ljubljani (Trg republike 1, 1. nadstropje).

Z gosti:
• Dr. Igor Šoltes, evropski poslanec (Skupina Zelenih/ESZ),
• Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije,
• Matjaž Guček, vodja sektorja za živila, krmo in zdravila, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

bomo iskali odgovore, zakaj sta na pogled enaka izdelka iste blagovne znamke v različnih državah EU lahko različne kakovosti ter ali lahko nedovoljene trgovinske prakse in dvojno kakovost izdelkov učinkovito odpravimo z novim paketom pravic za potrošnike, ki ga je aprila predstavila Evropska komisija. Ta cilja na okrepitev potrošniške zakonodaje, še zlasti po odmevnih aferah Dieselgate in Facebook, ko je šlo za zavestno zavajanje potrošnikov in zlorabo osebnih podatkov. Evropski parlament obenem pripravlja Resolucijo o neenaki kakovosti izdelkov na notranjem trgu, s katero želi opozoriti na dejstvo, da je enak dostop do visokokakovostnega blaga na enotnem trgu dejanska pravica vseh evropskih državljanov.

Okroglo mizo bo vodila urednica gospodarskega uredništva STA, Urška Kristan Kastner.
Udeležba je brezplačna. Ker je število mest omejeno, vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na http://bit.ly/dvojna_kakovost.