V martinovem tednu, ko mošt postaja vino in se v povezavi s tem vrstijo tudi številna praznovanja, poteka vsakoletna preventivna akcija "0,0 šofer – Slovenija piha 0,0", ki bo potekala vse do nedelje, 13. novembra 2016.


V tem času bodo inšpektorji poostreno preverjali spoštovanja prepovedi ponudbe in prodaje alkoholnih pijač mladoletnim osebam in ponudbo žganih pijač do 10. ure dopoldan. V akcijo so vključeni tudi policisti, ki bodo na terenu preverjali vožnjo vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi. Namen akcije je zmanjšanje števila prometnih nesreč povezanih z alkoholom in drogami ter zmanjšati število opitih in omamljenih voznikov, dolgoročno pa spodbuditi ničelno toleranco do vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi.


V letošnji akciji pa policisti ne bodo le kaznovali, ampak tudi nagrajevali. Voznike, ki bodo napihali 0,0, bodo nagradili z letaki, med katerimi bo veliko takšnih, ki bodo vzornim voznikom omogočili obisk koncerta Policijskega orkestra z gostoma Tanjo Žagar in raperjem Zlatkom.

Vir: 0,0 šofer– Slovenija piha 0,0: Poostren nadzor Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije