Od 27. do 29. septembra 2022 bo v ljubljanskem Cankarjevem domu potekal že 21. Festival za tretje življenjsko obdobje, največja tovrstna prireditev za starejše v Evropi, ki je od samega začetka posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami – ravno zato ves program poteka pod geslom Vsi smo ena generacija!

Rdeča nit tokratnega dogodka, predvsem strokovnega programa Festivala, bo digitalizacija za vse generacije.

Program letošnjega festivala bo še bogatejši, širši in povezovalno medgeneracijski! Dogodek, ki ga vsako leto obiščejo predstavniki vseh generacij s poudarkom na obiskovalcih starejših od 55 let, že vrsto let gradi most med generacijami, posamezniki, nevladnimi organizacijami in drugimi deležniki.

Festival v letošnjem letu soustvarja več kot 3.000 posameznikov najrazličnejših organizacij in predstavnikov družbe. Na dogodku se bo zvrstilo več kot 70 kulturnih točk v okviru kulturnega programa, več kot 20 delavnic in predavanj v okviru izobraževalnega programa, 8 strokovnih razprav v okviru strokovnega programa ter predstavitve na razstavnih prostorih. Kreativno žilico pa festival tudi tokrat predstavlja skozi oko nadobudnih fotografov v fotografskem natečaju.

Več informacij o dogodku najdeš tukaj.