Otroci so veseli, če lahko s svojimi starši soustvarjajo v kuhinji. Navkljub temu, da je pri  njihovem ustvarjanju kuhinja pogosto »ustvarjalno« urejena, je pomembno, da jim tovrstne izzive, kot starši omogočimo. V nadaljevanju vam predstavljamo tri kuharice, ki so nastale prav za male nadobudneže. Vsebujejo ideje za zajtrke, malice, prigrizke, ki jih otroci lahko pripravljajo sami. Knjižice so nastale pod okriljem Pomurskega društva za boj proti raku.

Knjižice z naslovi: Lahko jem zdrave prigrizke, Lahko jem zdrav zajtrk in prigrizke ter Lahko jem sadje v kozarcu so tri kuharske knjižice, ki upoštevajo načela zdrave prehrane. Služijo lahko tako vzgojiteljicam v vrtcih, kot učiteljem pri uri gospodinjstva ali spoznavanju novih živil. Otroci bodo z njihovo pomočjo pridobili osnove priprave hrane, poleg tega pa vrsto novih idej za hitro pripravljene, slastne, zdrave in inovativno postrežene prigrizke.

Vabimo vas, da si knjižice ogledate, in se skupaj z otroki lotite priprave zdravih prigrizkov tudi v novem šolskem letu.