Letos bo med 21. in 26. 8. 2021 v Gornji Radgoni potekal že 59. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. 

Aktualna strokovna srečanja, praktična svetovanja za obiskovalce in pestro stanovsko dogajanje pripravljajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, Zavod za gozdove Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine, Obrtno podjetniška zbornica Slovenije z območnimi obrtnimi zbornicami Pomurja, Kmetijski inštitut Slovenije in številne Lokalne akcijske skupine.

Osrednje teme bodo mednarodno leto sadja in zelenjave, ekološko kmetijstvo, varna hrana iz naše bližine, gozdovi in les, skrb za okolje, ohranjanje čiste vode in biotske raznovrstnosti ter preprečevanje posledic podnebnih sprememb. Predstavljene bodo tudi različne inovacije, v ospredju pa bodo najvidnejši in najbolj kakovostni slovenski proizvajalci. 

Država partnerica sejma AGRA bo Francija, ki bo za Slovenijo prevzela predsedovanje Svetu EU. Na sejmu se bo predstavila s svojimi prehranskimi izdelki pod sloganom, okusite Francijo. Dejavne bodo tudi institucije Evropske unije, ki povezujejo lastnike kmetijskih zemljišč, trgovino z živino in z mesom, ter pomembne institucije in podjetja iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Srbije…

 

Več:

https://www.sejem-agra.si/