Vabimo vas na 1. Nacionalno konferenco »Zdrava povezava – Združujemo moči za zdravje ljudi«, ki bo potekala 9. aprila 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v Marmorni dvorani.

Konferenco organizira Ministrtvo za zdravje RS, namenjena pa je predstavitvi 85 sofinanciranih programov in projektov nevladnih organizacij s področja javnega zdravja, pogledu v prihodnost in načrtovanju nadaljnjega dela s ciljem večjega vključevanja nevladnega sektorja v aktivnosti na področju javnega zdravja. Med drugim bo predstavljen tudi program, v okviru katerega deluje Nacionalni portal www.prehrana.si
 
S skupnim delovanjem ozaveščamo o zdravem načinu življenja, zagotavljamo pomoč ranljivim skupinam prebivalstva ter prispevamo k boljšemu zdravju prebivalcev Slovenije.
 
Na konferenci bo govora o naslednjih vprašanjih:
  • kakšni so dosedanji rezultati sodelovanja in povezovanja med državo, stroko in nevladnim sektorjem na področju javnega zdravja,
  • kako programi in projekti nevladnih organizacij konkretno dosegajo ljudi in zadovoljujejo njihove potrebe,
  • kaj lokalna skupnost pridobi s podporo programov in projektov nevladnih organizacij,
  • kako lahko država in lokalna skupnost zagotovita stabilno in trajno delovanje nevladnega sektorja na področju zdravja.
Vabljeni ste vsi, ki s svojimi aktivnostmi prispevate k boljšemu zdravju prebivalcev Slovenije. Konferenca pa bo še posebej zanimiva za vse, ki sodelujete v medresorskih programih na različnih ministrstvih in institucijah, predstavnike občin, predstavnike nevladnih organizacij, odločevalce.
 
Več informacij: program konference