Od 28. 11. do 1. 12.2018 poteka v ljubljanskem Cankarjevem domu  največja evropska konferenca s področja javnega zdravja. Krovna tema konference je vpliv družbenih sprememb na javno zdravje v Evropi, zato bo potekala pod geslom "Wind of change: towards new ways of improving publich health in Europe".

Na področju javnega zdravja se v Evropi nenehno soočamo z novimi izzivi za izboljšanje zdravja in kakovosti življenja prebivalcev. V sodobnih zdravstvenih strategijah ugotavljamo, da samo zdravstvo ne more izboljšati zdravja in dobrega počutja današnjega prebivalstva. Da bi to dosegli, je pomembna vzpostavitev partnerstev v različnih sektorjih, kar bo ena izmed pomembnejših tem 11. evropske konference o javnem zdravju, ki letos poteka v Ljubljani. Gre za pomemben dogodek v mednarodnem prostoru, pri katerem Nacionalni inštitut za javno zdravje sodeluje v vlogi soorganizatorja.

Vsebine so razdeljene na 16 tematskih sklopov, znotraj katerih se odvijajo različna predavanja, delavnice, okrogle mize itd.

Na konferenci  s svojimi prispevki sodelujejo mednarodni strokovnjaki z različnih področij javnega zdravja, vse od vpliva digitalizacije na zdravje do nalezljivih bolezni in zdravja socialno ogroženih skupin. 

Podrobnosti o konferenci si lahko ogledate na uradni spletni strani.

V zvezi s konferenco je Nacionalni inštitut za javno zdravje pripravil tudi izjavo za javnost., kjer se lahko seznanite s podrobnostmi.